среда, 24. март 2021.

Литерарни конкурс за децу српског порекла у Немачкој

 


Амбасада Србије у Берлину је, поводом Дана словенске писмености, 24. маја, расписала литерарни конкурс за избор најбољих радова на тему ,,Мој језик, мој свет – зашто учим српски језик“. Конкурс је намењен ученицима Допунске школе на српском језику и деци српског порекла у Савезној Републици Немачкој, са циљем очувања и неговања знања српског језика и ћирилице.

Радове могу да шаљу сви ученици српског порекла и Допунске школе на српском језику у Немачкој, од 1. до 8. разреда. Крајњи рок за пријем радова је 17. мај.

Радове са назнаком „За конкурс“ ученици треба да пошаљу до 17. маја на мејл: konkurs@botschaft-serbien.de  или на адресу: Botschaft der Republik Serbien, Taubertstr. 18, 14193 Берлин.

Резултати конкурса ће бити објављени на интернет страници Амбасаде Србије у Немачкој, а сви награђени ће о томе бити обавештени поштом или мејлом.

За три најбоља рада у категоријама од 1. до 4. и од 5. до 8. разреда предвиђене су награде и плакете. Најбољи радови ће бити проглашени на Дан словенске писмености, а начин доделе награда у виду књига и плакета биће накнадно утврђен, узимајући у обзир епидемиолошку ситуацију.

Намера је да се ученици подстакну да размишљају о нераскидивој спрези језика и идентитета, о улози и потреби очувања српског језика у њиховој свакодневици у страној средини, а родитеље да своју децу у томе доследно подржавају. Такође, овим конкурсом биће подстакнут рад Допунске школе у Немачкој, са циљем њеног што масовнијег похађања.

Нема коментара:

Постави коментар