петак, 4. март 2022.

Најлепша бајка

 

"Најлепша бајка" конкурс Културног центра "Чукарица" одржан поводом Светског дана читања бајки, провео нас је кроз чудесан свет дечје маште. Право учешћа имали су ученици другог циклуса образовања и васпитања (од петог до осмог разреда) наших школа и српских допунских школа из дијаспоре.
Бајке која су деца писала вратила су нас у свет детињства својом оригиналношћу, богатством речника и идеја, веома важним поукама и порукама, пред којима ми одрасли треба да застанемо и промислимо.
Од преко 50 пристиглих радова, стручни жири одабрао је пет најмаштовитијих које је КЦ "Чукарица"одштампао у књизи "Упловимо у чудесан свет бајки".
Награђени су следећи радови:

1. Марков дар - Матеја Јовановић, 7. разред, Српска допунска школа у Немачкој
2. Магична виолина -Викторија Стефановић, 6. разред, Српска допунска школа у Француској
3. Шумски вилењак -Нина Павловић, 8. разред, ОШ "Бановић Страхиња", Београд
4. "Како се тишина вратила" - Марија Мијановић, 7. разред, Српска допунска школа у Словенији
5. С оне стране дуге -Николаос Лафатзиос, 7. разред, ОШ "Филип Кљајић Фића", Београд

Поред награђених, жири је похвалио и одређени број радова. Због великог броја пристиглих радова и због тога што нису све вредне и добре бајке могле стати у нашу малу књигу, жири је одлучио да одређени број радова похвали. Аутори похваљених књига ће као награду добити књиге и дипломе, а њихове бајке ће се читати на радионицама под називом "ЧИТАМ ТИ БАЈКУ".
Међу похваљеним радовима је и ученица петог разреда Српске допунске школе у Берлину, Лана Трпка са својим радом "Лана и мало бело чупаво куче". Честитамо свим награђеним и похваљеним радовима.

Нема коментара:

Постави коментар