уторак, 28. јануар 2020.

Светосавска прослава у храму Светога Саве у Берлину

''Обележавање храмовне и школске славе у храму Св. Саве у Берлину, већ традиционално, прате многа духовна и културна дешавања. Школска слава је обележена у недељу 26.01.2020. Свету Литургију су служили високопречасни протојереји-ставрофори Душан Колунџић, парох у пензији, и Вељко Гачић.
После Свете Литургије и благосиљања славских обележја, преко стотину деце, ученика Допунске школе на српском језику при нашем храму и у берлинским школама, извело је рецитал који никога није оставио равнодушним.
Речи захвалности, за изведени програм и завидно познавање српског језика учесника програма, упућене су учитељицама: проф. Милани Ракић, Мирјани Стефановић и вероучитељици Радмили Миловановић, као и свим родитељима, који не штедећи себе, труде се да своју децу сачувају у вери и познавању српског језика. Потом су сва деца добила светосавске пакетиће.''

Гости школске славе били су амбасадор Републике Србије у Берлину др Снежана Јанковић, затим конзул Републике Србије у Берлину Милица Топаловић, изасланик Министарства одбране Републике Србије у Берлину пуковник Дејан Цимбаљевић, полицијски изасланик Републике Србије Живорад Арсенијевић, министар-саветник у амбасади Босне и Херцеговине у Берлину Предраг Ђокић, градоначелник Берлин-Штеглица у пензији Норберт Коп, др Александар Арнот, дипломата у пензији, као и многи представници српских удружења и српске заједнице у Берлину.

Ученици Допунске школе на српском језику, наставници и свештеници СПЦ са амбасадором Републике Србије у Берлину др Снежаном Јанковић

Фото: Интернет страна Епархије диселдорфске и немачке

Део текста преузет са сајта Епархије диселдорфске и немачке. Више на:

Нема коментара:

Постави коментар