четвртак, 31. јануар 2019.

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА 2019. ГОДИНЕ

На дан обележавања школске славе Свети Сава, 27. јануара су ученици Допунске школе на српском језику у Берлину, која ради под окриљем Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, извели програм који су припремили са својим професорима Мирјаном Стефановић и Миланом Ракић.
Црква Светог Саве на Ведингу била је препуна, деца су надахнуто говорила текстове, а целокупан програм заокружен је двема хорским песмама. За наступ су деца била награђена аплаузима, као и пакетићима, које су добили на дар од цркве.

Осим грађана, представника више српских удружења, родитеља ученика, бака и дека, литургији, а затим и приредби, присуствовали су Њ. Е. Др Душан Црногорчевић, амбасадор Републике Србије у Берлину, конзул Милица Топаловић, пуковник Дејан Цимбаљевић, изасланик одбране, и Живорад Арсенијевић, изасланик полиције Републике Србије.

Присутни су имали само речи хвале за наступ ученика, а професори Ракић и Стефановић се, како кажу, заиста поносе свим својим ученицима и њиховим напредовањем у претходном периоду.

Групи од двадесеторо ученика уручена су признања "Чувар српства" , освојена на конкурсу "Дани ћирилице 2018" у Баваништу. Такође су групи малих филмских стваралаца уручени признање и диплома за освојено 1. место у категорији филм, на међународном конкурсу "Језик моје мајке", који су организовали Православни дечји часопис "Светосавско звонце" и Српско одељење Јавног међународног фонда јединства православних народа из Москве, а у оквиру пројекта "Дани словенске писмености".

О нашој академији известио је Дневни лист "Вести ".
https://www.vesti-online.com/NASI-LJUDI/Nemacka/726035/Pesmom-oslikali-zivot-velikana

Нема коментара:

Постави коментар