недеља, 28. јануар 2018.

УСКЛИКНИМО С ЉУБАВЉУ СВЕТИТЕЉУ САВИ!

 
У недељу 28. јануара, у Храму Светог Саве на Ведингу, ученици школа на српском језику у Берлину извели су програм који су у част првом српском просветитељу припремили са својим професоркама Миланом Ракић и Мирјаном Стефановић.
Током програма, који је отпочео певањем Химне Светом Сави, појавило се преко сто ученика свих узрасних група. Рецитовали су стихове посвећене Светом Сави, подсетили присутне на његов лик, живот и дело, говорили о значају Светог Саве и породице Немањић при јачању српске државе, културе, писмености, осамостаљењу Српске православне цркве, као и зидању манастира и давном обнављању Хиландара.


Песму ''Расти, расти, мој зелени боре'' певала је група ученица, које наставу похађају на наставном пункту у просторијама Клуба Српско-немачка заједница. Њима су се придружиле и млађе чланице фолклорне групе овог српског удружења, коју води Биљана Жугај Динов.
Извођење још једне музичке нумере одушевило је присутне. Старија група ученика, који наставу похађају у просторијама Српске православне цркве на Ведингу, извела је са црквеним хором, под диригентском палицом Љиљане Шурдиловић, песму ''И то је све''.
Светосавској академији је присуствовало свештенство овог храма, затим Коста Симоновић, конзул Амбасаде Републике Србије у Берлину, родитељи и рођаци ученика, као и бројни представници српске заједнице у Берлину.
Сва деца су након приредбе добила светосавске пакетиће.

О овом догађају је известио и Дневни лист ''Вести''.
http://www.vesti-online.com/NASI-LJUDI/Nemacka/685183/Novi-klinci-uce-o-Rastku

Нема коментара:

Постави коментар