Странице

недеља, 30. април 2023.

Музичке радионице српског традиционалног певања

  Српска допунска школа у сарадњи са СНЗ "Младост" у Берлину одржала је бесплатне музичке радионице српског традиционалног певања у суботу и недељу (29. и 30. априла 2023.).

Музичке радионице певања за млађи и старији узраст водила је Ивана Тодоровић из Србије, професор етномузикологије и уметнички руководилац изворне групе "Црнућанка".

Пре почетка музичких радионица певања, ученици су у фер надметању знања, проверавали колико познају Србију, њене реке, планине, српске научнике, спортисте и увек су успевали да буду брзи и дају тачне одговоре. Музичке радионице биле су обојене најлепшим традиционалним српским песмама из Шумадије, источне и западне Србије, као и са Косова и Метохије. Старијим ученицима највише се допала песма "Море изгрејала нане сјајна месечина", док су млађи са великим жаром и уживањем певали лирску народну песму "Ој, додо, додоле."   

Српско културно наслеђа представља јединствену и незаменљиву културну вредност, поготову када се негује ван матица наше земље и ваља констатно радити на њеном неговању  и очувању.










Нема коментара:

Постави коментар