Странице

субота, 5. новембар 2022.

Свечана додела награда "Језик, чувар нашег идентитета"

 

 Свечана додела награда ученицима у оквиру литерарног конкурса "Језик, чувар нашег идентитета-зашто је битно да учим српски језик" одржана је 5. новембра  2022. у просторијама Амбасаде Републике Србије у Берлину.

Ученица Ђурђа Патковић (3. разред), награђена је 5. местом испред Допунске наставе на српском језику у Берлину.

Награде је уручила амбасадорка Републике Србије у Немачкој др Снежана Јанковић. Обрачајући се присутнима, амбасадорка др Снежана Јанковић је између осталог истакла да је заједнички задатак Амбасаде и Допунске наставе на српском језику а код наше деце у расејању негују српски језик и ћирилично писмо, чувајући на тај начин и њихов идентитет и свест о коренима. Захвалила се родитељима, који поред бројних обавеза значајно доприносе раду допунских школа у Немачкој и издвајају време, како би њихова деца редовно похађала наставу српског језика.

Свечана додела награда била је обогаћена и мини-програмом, који је припремио и извео део наших ученика из Берлина.

Наставнице Допунске наставе на српском језику у СР Немачкој, заједно са координаторком Министарства просвете Биљаном Букинац одржале су и један састанак, који се тицао реализације образовно-васпитног рада у допунској школи у иностранству.

Честитамо још једном награђеним ученицима и захваљујемо се свима који су учествовали на конкурсу.

http://berlin.mfa.gov.rs/lat/newstext.php?subaction=showfull&id=1667831577&ucat=118&template=HeadlinesLat&#disqus_threadНема коментара:

Постави коментар